Yrittäjyyden alkutaipaleella

riinankuvaViimeiset viikot on kuluneet kuin siivillä LUPAUS hyvinvointistudion perustamisen ja kaiken siihen liittyvän parissa. Yhtä aikaa on huolehdittu laitetilauksista, huonekalutilauksista, hankittu muuta tavaraa, koodattu nettisivuja, luotu suhteita, hoidettu virallisia asioita, sukellettu syvemmälle sosiaaliseen mediaan sekä tuotteistettu, markkinoitu ja totta kai myyty. Vaikka kädet on vähintäänkin kyynärpäitä myöten savessa, tuntuu, että kaksi kättä ja 24 tuntia vuorokaudessa ei millään riitä. Keskeneräiseen on ollut tottuminen. Samoin epävarmuuteen. Ja ne mitä ilmeisimmin ovat asioita, jotka tulevat kulkemaan yrittäjän mukana jatkossakin, joten niiden kanssa on opittava elämään ja ne on hyväksyttävä, antamatta niille kuitenkaan liikaa valtaa.

 

Mitä on yrittäjyys 

Yrittäjyys tähän mennessä on tarkoittanut järkyttävän suurta intoa, iloa, motivaatiota ja hyvää flowta tehdä asioita. Sen lisäksi että päivän tunnit ei tunnu riittävän, ei tekemistä malttaisi millään lopettaa. Olen aina suhtautunut työhön ja asioihin erittäin suurella intohimolla, mutta yrittäjyyden alkutaipaleella on todettava, että intohimo ja tekeminen ovat nousseet täysin uudelle tasolle, samoin riemu siitä, että saan toteuttaa unelmaani.

Yrittäjyys on myös verkostoitumista ja itsestään huolehtimista. Se mikä aiemmin palkollisena töitä tehdessä on tullut työnantajan puolesta, on nyt annettava itse itselleen. Työkaverit, sparraus, mahdollisuudet ja jopa esimiehet. Olen ollut nöyrän kiitollinen saadessani huomata, että omasta verkostostani, omista ystävistäni löytyy paljon ihmisiä, jotka haluavat auttaa aloittelevaa yrittäjää eteenpäin. Lisäksi yrittäjille on tarjolla kaikenlaisia mielenkiintoisia palveluita ja tilaisuuksia mm. kaupunkien, yliopistojen ja korkeakoulujen puolesta, niitä täytyy hieman osata etsiä, mutta etsivähän löytää.

 

Kauhun tasapaino

Yksin aloittamisen ja yrittämisen hyvä puoli on se, että saa tehdä päätökset yksin. Saa päättää ja priorisoida juuri niin kuin hyvältä tuntuu. Täsmälleen samalla asialla on kuitenkin toinenkin puoli. Alussa isot päätökset hirvittivät ja hirvittävät yhä. Mistä tiedän mikä päätös on oikea? En mitenkään osaa sanoa onko tämä valinta hyvä, apua! Mutta päätöksiä on ollut pakko tehdä ja sillä tiedolla on menty mitä päätöksentekohetkellä on ollut. Pikkuhiljaa itseluottamus kasvaa ja kun päätöksenteko- ja muissa tilanteissa on jo toista tai kolmatta kertaa, ei yöuniaankaan menetä enää ihan niin helposti.

Silti uusia tilanteita tulee päivittäin ja yhtenä hetkenä on oltava kannattavuuslaskelmat hallussa ja seuraavana kartalla siitä kumpi on liikuntatilaan parempi, 4mm:n vai 6mm:n paksuinen peili. Ja jatkuvasti on hengessään pidettävä peukkuja että kaikki menee hyvin ja toivottava parasta. Toisaalta se, että on itse remonttimies, siivooja, toimitusjohtaja ja kaikkea siltä väliltä on äärimmäisen inspiroivaa. Yksikään päivä tähän mennessä ei ole ollut samanlainen ja jo nyt olen oppinut niin valtavasti uutta, että kokemus olisi ollut kannattava vaikka lopettaa pitäisi huomenna.

 

Miksi yrittäjäksi

Tulen yrittäjäperheestä ja yrittäjäsuvusta. Jos jonkin opin olet kotoa saanut, niin olen oppinut tekemään työtä. Ja lisäksi asenteen työn tekemistä kohtaan. Kun tehdään niin tehdään kunnolla.

Olen työstänyt ajatusta yrityksestä hyvinvointialalla ja omasta studiosta jo pidemmän aikaa. Liikkuminen, urheilu ja hyvinvointi ovat aina kuuluneet tärkeinä osina elämääni ja ovat lähellä sydäntäni.

Urataustani on IT-alalla, mutta samaan aikaan olen koko ajan kakkostyönäni ohjannut liikuntaa. Olen työskennellyt ja opiskellut Suomessa ja ulkomailla ja ollut siinä mielessä kiitollisessa asemassa työelämässäni, että olen päässyt kokeilemaan, saanut mahdollisuuksia ja tehnyt paljon erilaisia asioita. Kaikki kokemani on ollut matka tähän tilanteeseen, missä tällä hetkellä olen. Ja kaikki kokemukset ovat opettaneet ja vieneet minua eteenpäin ja tehneet minusta sen ihmisen joka tällä hetkellä olen. Yksi päällimmäisistä tunteistani tällä hetkellä onkin onnellisuus ja kiitollisuus siitä, että saan työskennellä oman intohimoni parissa. Vaikka välillä riskit ja vastuu pelottavatkin, en mistään hinnasta olisi missään muualla juuri nyt.

 

Tekstin yhteydessä otettu kuva on tältä aamulta. Tarkoitus oli näyttää mahdollisimman viralliselta ja vakuuttaa muutamat viranomaiset ja mahdolliset yhteistyökumppanit LUPAUS-studiosta. Onnistuinkohan? Mitä mieltä olet? 🙂

 

”When somebody does their job, because they love it, I think people feel it.”