10 asiaa, joiden avulla muutat elämääsi olennaisesti ja siirryt seuraavalle tasolle

footstepsUusi vuosi 2015 on jo täydessä vauhdissa ja jos et vielä ole miettinyt mitä haluaisit kuluvana vuonna saavuttaa, nyt on hyvä aika tehdä se.

Itse olen tehnyt suunnitelmia niin yritykseni kuin itsenikin kehittämiseksi. Omalla kohdallani vuoteen 2015 kuuluvat oman alani jatko-opiskelu, omien valmentajieni kanssa itseni kehitys, edelleen parantunut henkinen ja fyysinen olemus ja aion myös opetella paremmaksi rentoutujaksi ja aloittaa säännöllisen meditoinnin.

Jotta saat nostettua elämäsi uudelle tasolle, kokeile seuraavia vinkkejä. Jo yksikin alla mainituista asioista voi saada aikaan todellisen muutoksen elämässäsi. Jos todella haluat asioiden muuttuvan, seuraa kymmenen kohdan polkua ja etene omassa tahdissasi. Toteuttamalla asioita avaat oven uudenlaisille mahdollisuuksille ja kehitykselle ja siirryt kokonaan seuraavalle tasolle.

 

10 askelta seuraavan tason saavuttamiseksi:

 

1. Aseta selkeä tavoite

Jos haluat saavuttaa jotakin, sinun pitää tietää tarkasti mitä se on ja miksi kyseisen asian haluat saavuttaa. On hankala päästä eteenpäin, jos emme tiedä mihin olemme menossa.

Tavoitteen asettamisen avulla voit määrittää itsellesi myös muita päämääriä vuodelle 2015.

 

2. Tarkista terveytesi

Mieti mielessäsi onko terveytesi kunnossa ja sillä tasolla kuin haluaisit sen olevan. Jos terveytesi ei ole kunnossa, et pysty toimimaan täydellä teholla. Terveys ja hyvä kunto ovat olennaisia asioita elämänlaadun parantamiseen liittyen ja jos rehellisesti olet sitä mieltä, että terveydessäsi on parantamisen varaa, tee tarvittavat toimenpiteet ja tee ne nyt.

 

3. Kehitä ja haasta mieltäsi

Kehitä itseäsi, mieltäsi ja aivojasi jatkuvasti. Jos et kasva jatkuvasti, olet hitaasti kuihtumassa. Lue kirjoja, osallistu luennoille ja mm. netistä löytyy paljon erilaista ilmaista materiaalia, mitä on mahdollista hyödyntää. Haasta mielesi jopa päivä.

 

4. Palkkaa valmentaja

Maailman parhaat urheilijat ja johtajat luottavat mailman parhaisiin valmentajiin. Niin pitäisi sinunkin tehdä, jos haluat päästä seuraavalle tasolle elämässäsi ja saavuttaa jotain mahtavaa.

On monta keinoa löytää itselleen sopiva valmentaja. Yksityiset yritykset tarjoavat erilaisia valmennuspalveluita, liitot ja yhteisöt tarjoavat valmennusta ja toki voit miettiä ihmisiä lähipiirissäsi. Onko sinulla työ- tai hyvinvointi-esikuvia? Ota rohkea askel eteenpäin ja kysy rohkeasti lähtisikö esikuvasi valmentamaan sinua.

 

5. Luovu vastuusta

Anna tiimisi, perheenjäsentesi ja ystäviesi auttaa sinua tavoitteidesi saavuttamisessa. Älä pyri selviämään kaikesta yksin, vaan pyydä rohkeasti apua ja jaa vastuuta.

 

6. Osoita kiitollisuutta

Avain menestykseen ja vaurauteen, kuten oikeastaan kaikkeen muuhunkin mitä voit saavuttaa, on kiitollisuus. Rakastu kiitollisuuteen ja osoita sitä omalla tavallasi niin paljon ja niin usein kuin mahdolllista.

 

7. Kirkasta ajatuksesi ja siivoa jälkesi

Jotta pääsemme aamulla aloittamaan puhtaalta pöydältä, on illalla tärkeää siivota jälkensä. Siisti ympäristö inspiroi, kirkastaa ajatuksemme ja saa huomaamaan uusia asioita. Käytä aamuisin ja uuden tehtävän aloittaessasi hetki aikaa päästää irti entisistä ajatuksista ja töistä ja kirkasta ajatuksesi ja kohdenna ne seuraavaan asiaan. Tiesitkö, että yli 90% ajatuksistamme on samoja kuin eilen.

 

8. Arvosta sitä, mitä sinulla on

Kun heräät uuteen päivään terveenä ja toimintakykyisenä, nauti siitä. Arvosta niitä asioita, mitä olet saavuttanut ja mitä sinulla on.

 

9. Arvosta itseäsi ja muita

Tärkein ihminen, jota sinun tulisi arvostaa olet sinä itse. Olemme usein liian ankaria itsellemme, tämän sijaan, ota joka päivä hetki aikaa ja mieti mitä olet saanut aikaan. Anna myös muille ihmisille tunnustusta heidän hyvistä teoistaan.

 

10. Auta, jaa, kerro ja anna eteenpäin

Kun pystyt, auta. Jaa osaamistasi, kerro ideoistasi ja anna eteenpäin. Viimeistään nyt on aika luopua vanhakantaisesta ajattelusta ja oman tiedon ja saavutetun aseman piilottelusta ja suojelemisesta. Laita hyvä kiertämään, saat sen varmasti takaisin.

 

<3 Riina

Lähde: Entrepreneur