Huolehdi itsestäsi

takecareofyourselfHaastan sinut mukaan viettämään oman itsen viikkoa!

Miksi? Siksi, että oman itsen hyvinvointi on tärkeää, jotta jaksamme pitää huolta muista ihmisistä ja asioista. Perheestämme, lemmikeistä, ystävistä ja että jaksamme tehdä työmme ilolla.

Itse tein eilen päätöksen, että tällä viikolla priorisoin itseäni, treenejäni ja hyvinvointiani enemmän kuin muuta. Tämä väistämättä tarkoittaa, että saan vähemmän töitä tehtyä, mutta teenkö enemmän oikeita asioita? Ja tapahtuuko jotain ratkaisevan huonoa, jos osa töistä jää tekemättä? Entä jotain ratkaisevan hyvää, jos annan itselleni aikaa? Tule mukaan kokeilemaan ja kerro mitä teit ja millaisia fiiliksiä, onnistumisia tms koit? Tämä on tärkeää, sillä kukaan muukaan ei sinusta huolehdi kuin sinä itse. Saa jakaa! 

Omat kokemukseni ensimmäisen päivän jälkeen. Aloitin aamuni järjestämällä aikaa rauhalliselle aamukävelylle luonnossa. Tunteella, jolla päivä alkaa on suuri merkitys sille, missä tunteessa koko päivä vietetään. Kiirehtiminen saa päälle hektisen hätäilymoodin ja rauhoittuminen taas fiiliksen, että asiat tapahtuvat omalla painollaan. Keskityin luontoon, läsnäoloon ja nautin auringosta! Voiko suomalaisena siitä nauttia liikaa?

Päivä jatkui aamuvalmennusten jälkeen omalla päivätreenillä, jonka vuoksi jätin julmasti joitain “kiireisiä ja tänään tehtäviä” asioita tekemättä. Ihanaa! Loppupäivän ajan kroppa jaksoi istumistakin ja loppupäivän valmennuksissa oma fiilikseni oli katossa. Työpäivän jälkeen olin rauhallinen, hymyilevä, energinen ja tuntui, että olin priorisoinut oikeita asioita. Työasioissa siirsin suosiolla joitain tehtäviä muutamia päiviä eteenpäin (jos sitten huomenna…). Kotona illalla jaksoin olla normaalia tehokkaampi ja hoitaa joitain pidempään odottaneita kotiasioita eteenpäin. Illalla tuntui siltä, että toivoisin päivän jatkuvan. Järjetön ero niihin päiviin, jolloin odottaa pääsevänsä sänkyyn ja nukkumaan.

Testi jatkuu, tämäkin päivä aloitettu metsäkävelyllä (eikä siihen välttämättä tarvita kuin 10 minuuttia aikaa). Kuulen mielelläni myös sinun kokemuksistasi. Tapahtuiko elämässäsi jotain muutosta kun annoit itsellesi aikaa? Miltä sinusta tuntui?

 

Rauhaa ja rakkautta!

<3 Riina

PS. Käyttämällä ‪#‎omanitsenviikko‬ -hashtagia kaikki muutkin näkevät postauksesi. Sharing is caring!