Tie hyväksyntään ja onneen – olisiko se jo tänään?

do-something-todayTämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni LUPAUS-valmentajana. Tulen käsittelemään joka kerralla treeneemiseen ja elämään liittyviä ydinasioita rennolla ja kannustavalla otteella, joka toivottavasti antaa inspiraatiota omien tapojen ja rutiinien tarkasteluun. Tämä ensimmäinen kirjoitus käsittelee uskallusta ja rohkeutta arjessa. Tervetuloa mukaan!

 

Uskallus ja päätös – joskus sitten vai jo tänään? 

Lähes jokaisella meistä on jokin haave. Se asia, joka häämöttää siellä edessä “joskus sitten”. Milloin olet viimeksi konkreettisesti ajatellut, koska on oma aikasi alkaa tavoitella tätä haavetta?  Suurimmalla osalla haaveen toteuttamisen tiellä on sama este: rohkeuden puute. On niin helppoa olla aloittamatta, kun pystyy helposti keksimään monta syytä olla ryhtymättä toimeen. Nyt on aika alkaa tarkastella omia asenteita ja laittaa unelmat toteen!

 

Tosiasioiden myöntäminen ja hyväksyminen 

Olen työssäni kuullut usein asioita, jotka saavat minut pohtimaan, kuinka ankara ihminen voikaan (usein syyttä) itselleen olla. Moni asiakas on sanonut, ettei uskalla mennä ryhmäliikuntatunnille, ennen kuin on paremmassa kunnossa tai muutaman kilon hoikempi. Tämä on kerrassaan surullista kuultavaa! Mietitäänpä hetki. Kumpi on todennäköisesti oikeampi syy, se, että vieressä jumppaaja katsoisi sinua kieroon, jos et jaksa tehdä kaikkia liikkeitä samassa tahdissa, vai oma mielesi, joka yrittää estää sinua kokemasta ja tekemästä asioita uskottelemalla sinulle, ettet muka pystyisi siihen? Ole rohkea ja tee päätös! Älä anna ikävien ajatusten estää sinua tekemästä haluamiasi asioita, vaan aloita niiden tekeminen nyt!

Kun ensimmäisen kerran saat tehtyä jotakin kauan haaveilemaasi, seuraa tästä useimmiten positiivinen kierre. Huomaat uskaltavasi tehdä muitakin uusia asioita, kun ensimmäinen kerta meni sittenkin ihan hyvin. Ennen kuin huomaatkaan, alat ehkä jo miettiä, mitä kivaa voisit kokeilla seuraavaksi. Huomaatko, kun otat ensimmäisen askeleen, uudet elämykset alkavat aueta edessäsi!

 

Täydellinen vai sittenkin riittävän hyvä? readytogetstarted

Olen itse huomannut, että mitä täydellisempään pyrkii, sitä armottomampi ihmisestä itselleen tulee. Aina löytyy lisää kiloja tiputettavaksi tai kovempi ennätysaika rikottavaksi. Joillekin tämä toki sopii, mutta mitä jos ottaisitkin itsellesi toisenlaisen tavoitteen: pyrkiä riittävän hyväksi. Tutkimusten mukaan ihminen on sitä onnellisempi, mitä rennommin hän suhtautuu itseensä ja muihin ihmisiin. Kun seuraavan kerran alat tuskailla, että et mielestäsi kelpaa mihinkään, kysy itseltäsi: onko minulla hyvä olla? Liikunko siksi, koska se tuottaa minulle aidosti iloa ja nautintoa vai siksi, että voisin taas ajatella olevani hieman laihempi ja timmimpi? Eikö ole kuitenkin tärkeintä uskaltaa nauttia elämästä, uusista ihanista asioista, kokemuksista ja kanssaihmisistä sen sijaan, että antaa kaikkien kauniiden asioiden mennä ohi huomista odottaessa, joka ei itse asiassa välttämättä olekaan se oikotie onneen.

Vanhana ihminen useimmiten katuu asioita, jotka jätti aikanaan tekemättä, ei sitä, että joskus uskalsi! Mitä sinä haluat muistella vanhana? Tee rauhansopimus itsesi kanssa ja tartu rohkeasti unelmiisi. Tee se jo tänään!

Seuraavassa osassa paneudun treenirutiineihin ja niiden muuttamiseen.

 

Tsemppiterveisin, Jaana <3