KEVYEMPI OLO HERKULLISILLA JA PIENILLÄ ARJEN VALINNOILLA

Jaan tässä kolme herkullista ateria esimerkkiä, joilla voit keventää oloasi! Kuukausi sitten Fit- lehden toimittaja otti meihin yhteyttä ja pyysi vinkkejä ja ideoita välipaloihin, sillä niitä toivotaan usein. Näitä toivovat usein myös omat asiakkaani. Jaan tässä muutamia hyviä esimerkkejä, joiden avulla voit keventää oloasi ravinnerikkailla valinnoilla. Pienet asiat ratkaisevat, kun niitä toteutetaan pidemmällä aikavälillä. Eräs asiakkaani sanoi puolen vuoden valmennuksen jälkeen ettei voinut uskoa, että niinkin pienillä valinnoilla voi pudottaa kymmenen kiloa painoa. Kun valintojen lisäksi hän kiinnitti huomiota myös, kuinka tarjoili itselleen ateriansa ja juomansa, hän koki saavansa enemmän nautintoa terveellisistä valinnoistaan.

Tuleeko herkuteltua television ääressä? Haluaisit herkutella, mutta terveellisemmin.” 

Terveellinen klassinen herkku leffailtaan!

1 paprika
2 porkkanaa
1dl kermaviiliä, 7-10% rasvaa
0,5tl mustapippuria, 1tl paprikajauhetta
1tl juoksevaa hunajaa
1tl sinappia

Pilko paprika ja porkkanat. Sekoita kermaviilin (1dl) joukkoon mausteet, hunaja ja sinappi. Nauti! Voit hyödyntää mitä tahansa vihanneksia, joista pidät. Huomioi, että kaupan valmiit dippipussit sisältävät turhan paljon suolaa. Voit ehkä yllättyä, mutta jo muutamalla eri mausteella teet herkullisen dippimausteen aivan itse!

Turvottaako? Tuleeko syötyä aina leipää välipalaksi, mutta et keksi oikein mitä muuta voisit syödä? 

tomaattibasilikaMaukas ravinnerikas välipala

150g raejuustoa
200g miniluumutomaattej
½ avokado
basilikan lehtiä

Pilko avokado, puolita miniluumutomaatit pieneen kulhoon, lisää raejuusto joukkoon. Voit halutessasi maustaa vielä esim. mustapippurilla. Nauti!

Oletko tehnyt sopimuksen vähentää hetkeksi alkoholipitoisia juomia? Loihdi itsellesi terveellisiä drinkkejä. Tarjoile juoma drinkkilasista ja koristele juomasi! Kun käytät hieman aikaa tarjoilemalla terveellisen vaihtoehdon itsellesi ylellisemmin, siitä tulee innostavampi. 

vesimelonidrinkkiVesimelonidrinkki

100-200g Vesimelonia
Vihreää teetä, kivennäisvettä, kookosvettä tms.

Paloittele vesimeloni tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella erillisessä astiassa. Lisää vihreää teetä, kookosjuomaa tai kivennäisvettä joukkoon. Koristele ja nauti!

Lue lisää terveellisiä välipalavinkkejämme uusimmasta FIT-lehdestä.”

 

 

Kaipaatko kokonaisvaltaista kevennystä?

Aurinkoiset kävelylenkit mukavassa maastossa keventävät sekä mieltä että kehoa. Suo itsellesi ulkoliikuntaa, silloin kun stressikuormitus on huipussaan. Kun huomaat itsessäsi hermostuneisuutta tai keskittymiskyvyn alenemista, on tärkeää viheltää lisäaikaa itselleen. Järjestä ”DOING NOTHING” aikaa itsellesi, jotta aivosi saavat niiden tarvitsemaa lepoa. Mitä rennompi olet sitä helpompi sinun on tehdä terveellisempiä valintoja omassa ravitsemuksessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *