Kuinka säilyttää rauha hektisen elämän keskellä + Hanna-Maria Seppälän 5 vinkkiä ajanhallintaan

Hanna-Maria_ja_kirjaMitä sinä haluat elämältäsi, jotta voit vielä kiikkustuolissa istuessasi olla tyytyväinen kokemaasi? Millaiset ovat sinun elämäsi prioriteetit? Oletko pohtinut niitä? Prioriteetteja ja arvoja kannattaa miettiä, sillä ne ohjaavat arkemme valintoja huomattavasti ja antavat suunnan elämällemme lähtien pienistä jokapäiväisistä valinnoistamme ja toimistamme.

 

Ihmiset, jotka nostavat oman terveytensä ja hyvinvointinsa etusijalle löytävät todennäköisemmin aikaa liikuntaan kiireisenkin arjen keskellä. Samoin he todennäköisemmin priorisoivat laadukasta unta edesauttavia asioita ja jaksavat arjessa paremmin ja pysyvät terveempinä. Työtä priorisoivat tekevät todennäköisimmin pitkiä päiviä ja harrastuksia priorisoivat löytävät aikaa omalle ajalle luonnossa kävelyn, kielten opiskelun, taiteen tai muun harrastuksen muodossa.

 

”Kaikki valinnat ovat samanarvoisia, kunhan itse olet sinut omien valintojesi kanssa ja elät tyytyväisenä ja onnellisena omannäköistäsi elämää”, summasi entinen kilpauimari Hanna-Maria Seppälä LUPAUS-studiolla, missä pohdittiin ajanhallintaa ja elämänarvoja. LUPAUS –studio tarjoaa mm. mentaalivalmennusta ja yksi eniten kysyttyjä aiheita on juuri ajanhallinta ja itsensä johtaminen. Seppälä on pohtinut omia arvojaan ja prioriteettejaan elämässään paljon ja toisaalta opiskelun ja urheilu-uran yhteensovittamisen myötä kouliintunut erinomaiseksi aikansa hallitsijaksi. Nykyään Seppälä toimii yrittäjänä ja valmentaa mm. LUPAUS-studiolla.

 

Hanna-Maria kertoo itse hyötyvänsä säännöllisistä rutiineista, joista tutkitusti kehommekin pitää. Esimerkiksi illan hämärtyessä keho alkaa valmistautumaan yöunille ja säännöllinen unirytmi on useimmille se paras keino pitää kiinni laadukkaista unista. Myös säännöllinen treeni tulee todennäköisemmin tehtyä, kuin jos ajattelee menevänsä salille sitten kun on aikaa.

 

”Itse rentoudun leipomalla ja nykyisin myös urheilemalla”, kertoo Seppälä. Omat rentoutumiskeinot tuovat arkeen ja elämään hyvää mieltä ja energiaa, joka edelleen heijastuu eteenpäin kaikissa toimissamme. Tämän vuoksi kannattaa miettiä, kuinka aikansa käyttää. Aiheen ajankohtaisuudesta kertoo, että LUPAUS-studion tapahtuma varattiin hetkessä täyteen, eli ihmiset ovat valmiita panostamaan aikaansa ottaakseen askelia kohti omannäköisempää elämää.

Hanna-Maria2

 

Hanna-Maria Seppälän 5 vinkkiä ajanhallintaan:

  • Tunnustele ja tunnista mitä haluat elämältäsi.
  • Tuo arkeen sinulle tärkeitä asioita ja varaa aikaa myös itsellesi kalenterista.
  • Opettele delegoimaan, välillä on ok sanoa myös ei.
  • Käytä rutiineja hyödyksi elämän hallinnassa.
  • Löydä itsellesi sopiva tapa rentoutua arjen keskellä (esim. kävelylenkki luonnossa tai joogatunti lounastauolla).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *