Hurahdin taas hortoiluun (sisältää villiyrttireseptin)

child_in_a_forest

Ihanaa, kesä (okei, Suomen kesä) on täällä taas! Ja miltä tuntuikaan päästä metsään ekaa kertaa kunnolla hortoilemaan, se oli jotain niin vapauttavaa, energisoivaa ja ihanaa, että se melkein sanojen sijaan pitäisi kokea.

 

Itseni lisäksi sain myös pienet poikani 3- ja 5-vuotiaat hurahtamaan villiyrttien keräilyyn ja lisäksi metsässä yhdessäolo on omasta mielestäni yksi parhaista yhdessäolon muodoista, mitä lapsilleen voi antaa.

 

Lasten ylivilkkaudesta ja rauhattomuudesta puhutaan nykyään paljon, mutta voisiko olla niin, ettemme anna lapsille tarpeeksi keinoja rauhoittua ja päästää irti vastapainoksi mm. arjen, pelien ja tv-ohjelmien hektisyydelle ja kiireaikatauluille? Oli miten oli, sain omassa lapsuudessani tutustua luontoon ja luonnon antimiin , jonka vuoksi niistä tuli itselleni tärkeitä asioita ja olen iloinen voidessani viedä niitä omille pikkuisilleni eteenpäin.

 

Nappasin metsästä mukaan virkeyden ja energisoitumisen lisäksi kuusenkerkkiä, ketunleipiä, piharatamoita ja poimulehtiä. Niin, ja suosikkivihulaistani nokkosta.

 

Tein viime viikonloppuna grillattujen karitsan kareiden kumppaniksi villiyrttilisuketta, mikä maistui mainiolta! Villiyrteissä on vitamiineja ja suojaravintoaineita enemmän kuin hedelmissä ja tykkään itse keräilystä siksi, että tiedän tarkkaan, mistä olen yrttini kerännyt ja ne ovat takuuvarmasti ekologinen luomuvalinta.

 

Alla ohje villiyrttilisukkeeseen, käy erinomaisesti myös esim. grillatun kalan kanssa. Testaa, mutta jos olet tottumaton villiyrttiherkuttelija, aloita maltilla. Prosessoimattomat yrtit saattavat liian suurina annoksina saada vatsan sekaisin.

 

 

Villiyrttilisuke:

Kuusenkerkkää, ketunleipiä ja nuoria mustaherukan lehtiä kaikkia yhtä paljon, esim. kaikkia reilu kourallinen 

1 rkl luomuhunajaa

1-2 rkl extraneitsytoliivioljyä

1 tl laadukasta suolaa  

Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.   Nauti luonnosta, yhdessäolosta ja kaikista niistä asioista, jotka sinua energisoivat!

 

Rauhaa & rakkautta, Riina

 

Resepti sovellettu Raija Kivimetsän Villiinny villivihanneksista -kirjasta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *