Keskivartalo kuntoon raskauden jälkeen -upea asiakastarina!

Tapasimme Liisan kanssa ensimmäisen kerran 25.3.2017.

Hän tuli luokseni Hyvinvointistudio Lupaukselle toiselta paikkakunnalta. Hänellä oli takanaan raskaus, jossa vatsa oli kasvanut ikäänkuin “terävästi” pitkälle etuviistoon, lapsivettä oli ollut paljon ja tämä luonnollisesti oli jättänyt jälkensä hoikkaan, urheilulliseen nuoreen naiseen.

Tuolloin tavatessamme hänen keskivartalonsa oli kertakaikkiaan vieläkin melkoisen rikki, vaikka hän olikin harjoitellut tunnollisesti fysioterapeutilta saaminsa ohjeiden mukaisesti. Monet liikkeet, aivan arjessakin, pelottivat häntä, koska kehonhallinta oli kertakaikkisen hakusessa.

Teimme yksinkertaiset liikeratatestit, joiden perusteella kävikin ilmi, että vatsan alue oli niin vaurioitunut ettei esimerkiksi kyykky kertakaikiaan onnistunut. Lähdimme hakemaan hänelle sopivia tehokkaita harjoitteita, jotka tuntuivatkin hänestä niin ankarilta, ettei hän olisi niitä uskaltanut yksin tehdä. Tästä johtuen videoin hänelle nähtäväksi liikkeitä, jotta hän voisi omin silmin nähdä, etteivät oikein toteutetut liikkeet vaurioittaisi häntä enempää, eikä esimerkiksi tyrän mahdollisuutta mahdollisuutta olisi.

Tästä 25.3.2017 otetusta videosta, jonka saan hänen luvallaan julkaista rohkaisuksi muille vastaavan haasteen kanssa kamppaileville naisille, näkyy selvästi raskauden aiheuttama suuri erkauma, ja se kuinka hän ohjeideni mukaan toimiessaan alkaa löytää hermotusta alueelle.

Annoin hänelle mukaan ensimmäiset liikkeet, joita hän tunnollisesti tekikin päivitttäin huolimatta turhautumisesta, uupumuksesta ja arjen haasteista.
Aikataulullisista syistä tapasimme seuraavan kerran kahden viikon kuluttua ja huomattavaa edistymistä olikin tapahtunut, vatsan alueen muoto ja Liisan kokonaisvaltainen kehonhallinta oli parantunut niin paljon että saatoimme lisätä haastetta hänen ohjelmaansa, uusia liikkeitä joilla hakea hallintaa myös pystyasennossa.

Tästä eteenpäin tapasimme kerran viikossa ja joka kerta saatoimme lisätä sekä liikkeiden määrää että haastavuutta. Liisa harjoitteli ja harjoittelee yhä joka päivä vaikka kotitalonsa pihamaalla lapsen nukkuessa päiväuniaan vaunuissa. Tulipa kerran raportti Helsingin uimastadioniltakin, jossa tuolloin satoi ankarasti joten Liisa treenasi katoksen alla vauvoineen.

Suora vatsalihas tekee ihmisen kehossa kahta asiaa: dynaamista eli näkyvää liikettä, sen tehtävä on koukistaa rankaa eli kääntää häpyluuta kohti rintalastaa. Lisäksi staattista eli paikallaanpitävää lihastyötä: pitää rankaa paikallaan. Liisalle oli kerrottu terveydenhuoltoalan ammattilaisten toimesta että ilman leikkausta tämän lihaksen hallinta on hänelle ikuisesti mahdotonta, ja tätä kautta normaali elämä juokseemisineen ja kyykkyineen ja kiipeilyineen ja muine ihmiselle tarpeellisine toimintoineen, kaikki mahdotonta.

Liisa todisti toisin.

9.6.2017 otin hänelle videon liikeyhdistelmästä, joka pitää sisällään nämä kummatkin harjoitteet. Pyysin vielä korostamaan yläselän hallintaa, ryhtihän oli tietenkin myös alunperin ollut perin kehno. Videossa näkyy keskivartalon täydellinen hallinta ja lisäksi kauniisti piirtyvät käsivarsien ojentajalihakset. Tämä video ja tietenkin Liisan uskomattoman upea omistautuminen, usko ja eheytyminen nostaa minulle kylmät väreet pintaan joka kerta silkasta ylpeydestä.

 

Hän korjasi itse itsensä. Hyvä Liisa, olet mielettömän upea!

 

-Sara

 

HUOM:

Suosittua Äitiysvalmennusta on tarjolla myös pienryhmässä! 

Ota kroppasi haltuun, kuntouta vatsalihaksesi ja näin saatat päästä eroon myös erkaantuneiden vatsalihasten aiheuttamista kiusallisista niska-, selkä- ja hartiavaivoista, virtsanpidätysongelmista ja mm. puremalihasten kireydestä.

LUE LISÄÄ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *