Pienillä asennemuutoksilla lisää tyytyväisyyttä elämään!

onniKesälomat alkavat olla valtaosin takana ja paluu arkeen on joko koittamassa tai jo koittanut. Ennen kuin pahimmat kiireet alkavat niin työssä kuin arjessa, ajatteloin antaa pari hyvää vinkkiä, kuinka voit omalla asenteellasi ja ajatuksillasi saada lisää arkipäivän onnistumisia ja ehkä oppia myös löytämään paremmin onnea pienistä arjen asioista.

1. TEE PIENI TAVOITELISTA

Tämän voit tehdä joko perjantaina viikon lopuksi tai maanantaina uuden viikon aluksi. Kirjaa ranskalaisilla viivoilla ylös 3 asiaa, joissa haluat onnistua. Voit tehdä päiväkohtaisen listan, eli kolme asiaa joka päivälle, tai vaikka kolme asiaa tavoitteeksi koko viikolle. Alku saattaa tuntua hankalalta, mutta tarkoitus ei ole keksiä mitään ihmeellistä. Voit esimerkiksi päättää, että “tällä viikolla puhun itsestäni vain myönteiseen sävyyn” tai  “tänään olen kiitollinen auringonpaisteesta”. Jos mielessäsi on jotain täsmällisempää, aina parempi! Voit laittaa suoraan ylös, että “nyt saan kiinnostavan työtehtävän, jonka aion hoitaa niin hyvin kuin mahdollista.”  Huomaat nopeasti, että omalla asenteella ja ajatustavalla on yllättävän suuri merkitys siihen, miten suhtaudut elämään tai asioihin. Voit aina valita, suhtaudutko johonkin asiaan positiivisesti vai negatiivisesti!

2. KIRJAA YLÖS ONNISTUMISET

Yhtä tärkeää kuin kiitollisuuden ja tavoitteiden harjoittaminen ja suunnitteleminen, on myös se, että osaat kiittää itseäsi onnistumisistasi! Tämä on myös hyvä harjoite esim. päivän tai viikon lopuksi: voit kirjata ylös tai ihan vaan mietiskellä, missä asioissa onnistuit tänään tai tällä viikolla. Joudut ehkä miettimään tätä hetken, mutta lopputulos palkitsee. Äkkiä keksit montakin asiaa, jotka ovat menneet erityisen hyvin. Saatat jopa yllättyä: luulit ehkä elämäsi olevan tasaista tallaamista, mutta arkipäivistä löytyy usein yllättävän paljon pieniä ilon aiheita!

3. OPI TUOMAAN JA NÄKEMÄÄN JOTAIN HYVÄÄ JOKAISESSA PÄIVÄSSÄ

Viimeisessä vaiheessa voit luoda jo päiväkohtaisia tavoitteita. Kynnys saa edelleen olla matalalla; pääasia, että opit löytämään jokasisesta päivästä jotakin hyvää. Pelkästään tällä lisäät jo omaa onnellisuuttasi. Tällä on erityisen suuri vaikutus silloin, jos elämässäsi on surua tai koet muuten vaan alakuloisuutta. Silloin juuri ne pienten hyvien hetkien löytäminen on kullan arvoista ja luovat myös uskoa siihen, että elämästä löytyy aina myös jotain hyvää. Onnellisuus ja tyytyväisyys on ennen kaikkea asennekysymys: jos aina vain keskittyy siihen, mitä elämästä vielä puuttuu, on huomattavasti helpompi nähdä elämässään pelkästään puutteita ja negatiivisuutta. Kun taas oppii näkemään ne pienet onnen, onnistumisen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *