Minullako someniska?

shutterstock_359940326

Kun nyt luet tätä tekstiä, missä asennossa pääsi on? Luetko tätä kännykältä tai koneelta, pääsi on kallistunut alaspäin, eteenpäin. Se on someniskan asento.

 

Kuinka usein pääsi on tässä asennossa? Mitä kauemmin olet virheasennoissa, sitä enemmän kärsit myös haittavaikutuksista. Ketään ei haittaa välillä röhnöttää sohvalla tai seistä lantion paino toisella puolella tai poimia sieniä kyyryssä. Kunhan tuo ns. virheliike ei vie päivästäsi valta osaa.

 

Yleisin huono asentomme on istuminen. Mutta onneksi siihenkin on kehitetty ergonomista asentoa tukevia tuoleja, sähköpöytiä tai voit istua jumppapallolla kuten Riina. Mutta missä asennossa pääsi on, kun istut?

 

Kiinnitä huomiota niskasi asentoon päivittäin aikaa vievissä toiminnoissasi. Aina, kun pääsi on kallistuneessa asennossa, niskan puolen lihakset ovat venyneessä tilassa. Ajatelkaapa, kun niskasi on kumarassa, pää kohti kännykkää tai läppäriä, niskallesi asettuu jopa 27 kg paino. Voit kuvitella, että siinä istuisi noin 7-vuotias lapsi. Pääsi ei yksinään paina niin paljon, mutta kallistuneena kuorma niskallesi kasvaa.

 

Oletko tuntenut niskassasi kireyksiä tai särkyä? Vaivaako päänsärky? Someniska voi olla syypää.

 

Mitä siis voit tehdä?

Välttää väärää asentoa.

Korjata pään virheasennon.

 

Jos et voi kokonaan välttää sitä alaspäin kääntynyttä asentoa, jossa niskaasi muodostuu ikään kuin kyhmy (emännänkyhmyksikin sanottu),

  • muista tauottaa
  • venyttää
  • välillä palauttaa pää oikeaan asentoon

Mikä on pään oikea asento?

Siinä asennossa pääsi kelluu kevyesti ylimmän nikaman päällä. Et tunne kireyttä niskassasi. Saat tunteen, että kasvat pituutta. Koko kehosi voi vapautua pelkällä pään asennon korjaamisella. Kuvittele tunnetta, kun astut ovesta ulos, hymyilet, astelet eteenpäin ryhdikkäästi, pääsi asento on kevyt, kuin pääsi päällä olisi kruunu. Jos haluat oppia lisää, kurkkaa tänne.

 

Pelastaudu someniskalta!

Eveliina Rusi

Eveliinan polku

 

ps. Täältä löydät myös Lupauksen Liikkuvuustreenin avuksesi!

 

(c)KaunisNainen2 (11)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *