Syysflunssan torjunta

Puhdistuskuuri 5Oletko aina se joka saa flunssan kun sitä on kaupan kassajonossa tai bussissa tarjolla? Flunssan torjuntaan on loistavia immuniteettia tukevia tuotteita kuten hunaja ja valkosipuli, mutta onko terveytemme oikeasti jonkun yksittäisen yrtin tai ruoka-aineen vajausta? Eroaako ravintolisien syöminen jotenkin lääkkeistä jos niitä napsitaan silloin kun kehomme ei ole tasapainossa eikä perehdytä oireiden taustalla olevaan syyhyn. Funktionaalisen lääketieteen mukaan ajatukseni on aina lähteä tukemaan vatsan hyvinvointia ja immuniteettia flunssatilanteissa, kuten myös muissakin kehon epätasapainotiloissa. Toisinaan ravintolisiä kyllä tarvitaan, mutta ne eivät suinkaan ole kaiken lähtökohta.

6.11. alkaa valmentamani Puhdistuskuuri -verkkokurssi, jolla tutkimme kehon ja ympäristön puhdistautumista monesta eri lähtökohdasta. Jos vatsa toimii kerran viikossa tai ripuli vaivaa, on suolistossa jokin häiriö ja immuniteetissa epätasapainoa. Kurssin yksi tärkeimpiä teemoja onkin juuri vatsan hyvinvointi ja kerrottakoon nyt jo, että kehotan kurssin aikana tarkkailemaan jatkuvasti pönttöön aikaansaatuja tuotoksia.

Uskon vahvasti perusterveellisen ruoan voimaan. Monelle puhdistuskuuri voi tuoda ison helpotuksen oloon jo pelkkää ruokavalio-ohjeistusta noudattamalla kun kehoa kuormittavat ruoka-aineet poistetaan, lähtötilanteesta toki riippuen. Olen koonnut ruokaohjeet kurssille ruoka-aineiden funktionaaliset ominaisuudet mielessäni, niin että ruoka tukee kehon puhdistumisprosesseja. Ideaalitilanteessa kehomme elimet toimivat soljuvasti harmonisesti yhdessä kuin kellon koneisto. Olen kahden lapsen äiti ja ruoan on synnyttävä arkisin nopeasti! Pienellä suunnittelulla ja ennakoinnilla tämä toteutuu yllättävän helposti ja tähänkin teemaan pureudumme kurssilla. Tässä pieni arjen helpottaja maistiainen kurssin resepteistä jos haluat testata. Tiedätkö muuten miksi juuri punajuuri on hyvä raaka-aine puhdistuskuurin aikana?

Herbamare on luottotuotteeni ja jos ei yksinkertaisesti ole aikaa silputa selleriä, sipulia ja ties mitä on tämä tuote ihana helpotus koska se sisältää suolan lisäksi paljon kuivattuja kasviksia. Ripottele päälle siemeniä ja pähkinöitä tai syö keiton kanssa siemennäkkäriä. 

 

Puhdistuskuuri 7

Muutaman raaka-aineen punajuurikeitto neljälle

4 kpl kuorittuja punajuuria (olin paahtanut uunissa nämä viikonloppuna)

1 tölkki kookoskermaa

2 rkl herbamarea

tilkka vettä koostumuksen mukaan

Sekoita kaikki raaka-aineet blenderillä tai sauvasekoittimella jonka jälkeen lämmitä keitto kattilassa liedellä. Ihana täyteläinen keitto on valmis nautittavaksi!

Tervetuloa vahva vastustuskyky, hyvinvoiva vatsa ja puhdistuskuuri!

Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille tästä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *