10 Asiaa Jotka Unohdamme Liian Helposti

shutterstock_92469031

On yllättävää kuinka helppoa on olla huomaamatta tärkeät asiat elämässä. Kiireiset aikataulut ja viikko-ohjelmat laittavat meidät helposti automaatiolle.

Joitain elämän totuuksia on tarpeellista toistaa. Pidä tämä lista esillä ja lue sitä aina kun tarvitset lisäboostia.

 

1. Kiire ei vastaa tehokkuutta

Katso kaikkia ympärilläsi olevia ihmisiä. He kaikki vaikuttavat niin kiireisiltä – juoksevat palaverista toiseen ja näpyttelevät meilejä viuhaan tahtiin. Silti, kuinka moni heistä on oikeasti tehokas? Menestys ei tule kiireessä ja vauhdissa. Se on keskittymisen lopputulos – siitä että käyttää aikansa tehokkaasti ja hedelmällisesti. Meillä kaikilla on yhtä monta tuntia päivässä. Käytä omasi viisaasti. Loppujen lopuksi, olet tekemien töittesi lopputulos, et ponnistelujesi määrän. Pidä huoli että vaivannäkösi tuottaa tuloksia.

 

2. Menestystä edeltää usein epäonnistuminen

Et tule ikinä kokemaan todellista menestystä ennen kuin opit hyväksymään epäonnistumisen. Epäonnistumisesi päällystävät tietäsi onnistumisiin ja menestykseen sillä ne näyttävät million olet väärällä kaistalla. Suurimmat läpimurrot yleensä tapahtuvat kun tunnet olevasi kaikkein turhautunein ja jumissa. Sillä turhautuminen pakottaa sinut ajattelemaan eri tavalla, katsomaan laatikon ulkopuolelle ja näkemään ratkaisun jota et aiemmin nähnyt. Menestyminen vaatii kärsivällisyyttä ja kykyä pitää yllä hyvää asennetta vaikka usko itseesi olisi tiukilla.

 

3. Pelko on katumuksen aiheuttajista nro 1

Kun kaikki on ohi, tulet katumaan mahdollisuuksia jotka ohitit kuin niitä riskejä jotka otit. Älä pelkää riskien ottamista. Kuulen usein ihmisten sanovan. “Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua?” “Tappaisiko se sinut?” Kuitenkin, edes kuolema ei olisi pahinta mitä sinulle voisi tapahtua. Pahin mitä sinulle voisi tapahtua on se että antaisit itsesi kuolla sisältäpäin vaikka olet vielä elossa.

 

4. Omanarvontunne pitää tulla sisältä

Kun vertaat omaa tyytyväisyyttäsi muihin ihmisiin, et ole enää oman kohtalosi herra. Kun saat hyvän olon asioista mitä olet tehnyt, älä anna kenenkään toisen mielipiteen tai teon ottaa sitä pois itseltäsi.

Samalla kun on vaikeaa olla välittämättä muiden mielipiteistä, ei sinun kuitenkaan tarvitse verrata muita itseesi. Älä ota sitä itseesi. Tällä tavalla mitä ikinä muut ihmiset ajattelevat tai tekevät, sinun omanarvontunteesi kumpuaa sisältäsi. Huolimatta siitä mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta, yksi asia on varma – et ole ikinä juuri sellainen kuin muut sanovat että olet.

 

5. Olet yhtä hyvä kuin ihmiset joilla itsesi ympäröit

On tärkeää ympäröidä itsensä inspiroivilla ihmisillä, sellaisilla jotka saavat sinut haluamaan olla parempi ihminen. Ja varmasti näin teetkin. Mutta entä ne ihmiset jotka vetävät sinua alaspäin? MIksi annat heidän olla osaa elämääsi?

Kuka ikinä saa tuntemaan itsesi arvottomaksi, ahdistuneeksi tai latteaksi, ei ole aikasi arvoinen. Tällaiset ihmiset saattavat muuttaa sinua heidän kaltaisekseen. Elämä on liian lyhyt käyttääksemme sen tuollaisten ihmisten kanssa.

 

6. Elämä on lyhyt

Kenellekään meistä ei ole luvattu huomista. Kuitenkin, kun joku kuolee yhtäkkiä saa se meidät inventoimaan omaa elämäämme: mikä on kaikista tärkeintä, kuinka käytämme aikamme ja kuinka kohtelemme muita ihmisiä.

Menetys on raadollista, se muistuttaa meitä elämän hauraudesta. Sen ei tarvitsisi kuitenkaan olla näin. Muistuta itseäsi aamuisin kun heräät että jokainen päivä on lahja ja että aiot ottaa tästäkin päivästä kaiken irti. Se hetki kun alat suhtautua elämään kuin se olisi lahja, on se hetki kun elämäsi alkaa myös näyttäytyä sellaisena. Loppujen lopuksi, hyvä päivä alkaa hyvällä fiiliksellä.

 

7. Sinun ei tarvitse odottaa anteeksipyyntöä jotta voit antaa anteeksi

Elämä on paljon helpompaa kun päästät irti vanhoista kaunoista ja annat anteeksi niille jotka eivät koskaan pyytäneet sinulta anteeksi. Vanhojen kaunojen hautominen estää sinua olemasta onnellinen tänään. Viha ja suuttumus ovat kuin loisia jotka pilaavat onnen ja ilon elämässäsi.

Kaunojen kantamisesta aiheutuvat negatiiviset tunteet saavat aikaan stressireaktion elimistössäsi, tämä voi pitkällä tähtäimellä aiheuttaa myös terveydelle haittaa. Kun annat anteeksi jollekin, ei se poista heidän tekojaan, vaan yksinkertaisesti vapauttaa sinut uhrin asemasta.

 

8. Elät elämää jonka olet itse luonut

Sinä et ole olosuhteidesi uhri. Kukaan ei voi pakottaa sinua päättämään tai tekemään asioita jotka sotivat arvojasi ja tavoitteitasi vastaan. Olosuhteet joissa elät tänä päivänä ovat omiasi – sinä olet itse ne luonut. Samoin kuin tulevaisuutesi on kokonaan sinusta itsestäsi kiinni. Jos koet olevasi solmussa, se voi johtua siitä että et uskalla ottaa riskejä jotka ovat tarpeen tavoitteiden ja unelmien saavuttamisessa. Kun on aika tehdä asioille jotain, muista – on parempi olla niiden portaiden alapäässä joita haluat kiivetä kuin olla niiden portaiden yläpäässä joita et halua kiivetä.

 

9. Elä hetkessä

Et voi saavuttaa koko potentiaaliasi ellet elä elämääsi tässä hetkessä. Mikään määrä huonoa omaatuntoa ei voi muuttaa menneisyyttäsi eikä mikään määrä ahdistusta voi muuttaa tulevaisuuttasi. On mahdotonta olla onnellinen ja hyväksyä ja syleillä todellisuutta (hyvine ja huonoine puolineen) jos on koko ajan jossain muualla.

Auttaaksesi itseäsi elämään tässä hetkessä, sinun täytyy tehdä kaksi asiaa:

  1. Hyväksy menneisyys. Jos et tee rauhaa menneisyytesi kanssa, se ei ikinä jätä sinua rauhaan ja samalla tekee siitä tulevaisuutesi.
  2. Hyväksy tulevaisuuden epävarmuus. Murehtimiselle ei ole paikkaa tässä ja nyt. Kuten Mark Twain kerran sanoi, “Murehtiminen on kuin maksaisi lainaa jota et ole ottanut”.

 

10. Muutos on pysyvää – syleile sitä

Vain silloin kun syleilet muutosta voit löytää siitä hyvää. Sinun tarvitsee olla avoin jotta voit huomata ja käyttää hyväksesi muutoksen tuomat mahdollisuudet. Tulet epäonnistumaan jos teet aina samoja asioita joita olet tehnyt jos sivuutat muutoksen tuomat mahdollisuudet. Loppujen lopuksi, hulluuden määritelmä on tehdä samoja asioita kerta toisensa jälkeen ja odottaa muutosta tapahtuvaksi. Elämä ei lopu itsestään kenellekään. Kun asiat menevät hyvin, arvosta niitä ja nauti niistä, koska ne tulevat kuitenkin muuttumaan. Jos etsit aina jotain enemmän, jotain parempaa joka tekisi sinut onnellisemmaksi, et ikinä tule huomaamaan niitä hyviä asioita jotka tapahtuvat ennen kuin ne ovat ohi.

 

Lähde: https://www.entrepreneur.com/article/246114

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *