Mitä jos et enää koskaan hermostuisi lapsillesi kun nukutat heitä

mammakaveriVieraskynä -bloggaajana tällä kertaa mammakaveri -bloggaaja, Katja Koski. Hän on kahden pienen tytön äiti, puheterapeutti ja kirjailija.

 

Tarina elävästä elämästä:
Perjantai-iltana laitoin lapsia nukkumaan. Istuin väsyneenä sängyn laidalla, ja yritin lukea kirjaa. Pienempi ensiksi kääntyi selälleen ja kiepautti jalat kohti päälakea ja totesi että: ”äitiiiii mä en pääse tästä pois, voitko kääntää minut”. Joo hauskaa, mä käännän. Jatkan yhden lauseen.

Pienempi jatkaa: ”missä mun Seepru oooon? Mä tarviin mun seepruuuun?” Etsin Seepran jo vähän puhisten. Seepra lapsen kainaloon. Tällä kertaa pääsen kaksi lausetta eteenpäin.

Pienempi ryhtyy karjumaan: ”huono kirja, en tykkääääää”.
Isompi selaa toista kirjaa ja lukee sitä ääneen samaan aikaan kun minä yritän hyvän kasvattajan tavoin lukea omaani eteenpäin.

Minun takaraivossani hakkaa tieto siitä, että lapsille pitää lukea, jotta heidän aivonsa kehittyvät. Samalla alan olla pienemmän temppuiluun ihan kypsä. Ja esikoista voisi vähempää kiinnostaa minun satuni.

Paukautan kirjan kiinni: ”jos ette *** kuuntele, niin antakaa olla”

Lapset katsovat minua hölmistyneenä.

”Äiti, sä huusit meille. Sä et saa tehdä niin.” Huono omatunto – samantien niskassa.

Olemme viime aikoina puhuneet lasten kanssa paljon siitä, saako aikuinen huutaa ja kuinka paljon. Huudan lapsilleni enää aniharvoin ja nyt edessäni oli se tilanne, että karjun pää punaisena. Taisinpa kirotakin.

Mutta miksi näin kävi?

Tiedättekö mitä EI tapahtunut sinä perjantaina?

En päässyt salille. Meillä on sopimus miehen kanssa: perjantai on minun salipäiväni ja sen jälkeen kun tulen kotiin, nukutan lapset. Sinä perjantaina mies oli matkoilla ja salin lapsiparkki oli poikkeuksellisesti kiinni.

Olemme kumpikin huomanneet, että oman ajan – ja varsinkin liikunnan jälkeen jaksamme kumpikin olla kannustavia kasvattajia. Siksi se, joka on ollut urheilemassa illalla, hoitaa lasten nukuttamisen. Koska hän sietää temppuilua paremmin.

Kun vihdoin saan lapset nukkumaan kirjoitan merkinnän kalenteriini. Ensi perjantaina – jos lapsiparkki on kiinni – jos mies on poissa – PALKKAA LASTENVAHTI. Se tunti salilla takaa lapsilleni hyvän ja turvallisen – sekä kiroilemattoman lapsuuden.

– Katja, Pikkulapsiperheen äiti, Ammattikasvattaja ja kirjailija

Ps. Mietitkö miksi lapsi ei tottele vaikka sanoisit ja tekisit mitä? Miksi palkinnot, kauniisti puhuminen, jäähyt, rangaistukset eikä uhkailutkaan auta?

Kirjoitan 3 kertaa viikossa ilmestyvä vinkkisähköpostia, jossa jaan parhaat vinkkini siihen:
– Miten lapsi tottelee kerrasta, jotta sinun ei tarvitse enää jankuttaa sataa kertaa samoja asioita lapsillesi.
– Miten tuetaan lapsen tervettä itsetuntoa, ja miten päätät itse minkälaiseksi lapsesi kasvatat.
– Miten hallitaan omia hermoja, jotta voit pysyä rauhallisena kasvattajana.

Samalla saat kopion eoppaasta Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa” ja liityt yli 3500 vanhemman lukijajoukkoon. Voit lopettaa sähköpostien saamisen milloin vain.

https://mammakaveri.fi/mammakaverin-viikkokirje/

  2 comments for “Mitä jos et enää koskaan hermostuisi lapsillesi kun nukutat heitä

 1. Cecilia
  November 17, 2017 at 08:43

  Voi kun asiat olisi noin helppoja kun tässä kerrot. Kaikille se ei vaan ole noin että nips naps ja kops. Totaliyksinhuoltajana, ilman tukiverkkoa ja työtön minulla ei ole tällaisia hienoja etuja. Lähtisin mielellään treenaan mutta siihen ei vaan riitä aika eikä raha. Jäljelle jää kotitreeni jota onneksi harrastan. Siitä kylläkin niin helposti on pois.

  • November 22, 2017 at 11:12

   Hei Cecilia,

   Ja kiitos viestistä. Ja näinhän se on, että meillä on erilaiset mahdollisuudet harrastaa. Hienoa, että olet löytänyt itsellesi mahdollisuuden kotitreenistä. Tsemppiä sinulle sinne ja ihanaa joulun odotusta.

   <3:llä

   LUPAUS- tiimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *