JÄNNITTÄÄKÖ SALILLE MENO?

noorazenTodella moni haluaisi olla elämänsä kunnossa. Silti se aloittaminen jää. Kuitenkin sitä haluaisi jaksaa arjen kiireissä ja tuntea olevansa voimakas. Ja voimakas ei tarkoita (välttämättä) järjettömiä muskeleita, vaan arjen supervoimaa. Eikö olisikin kiva, ettei kauppakassien kotiin kantaminen tuntuisi maratonin juoksemiselta? Eikö olisi mieletöntä, että lasten kanssa jaksaisi touhuta ilman, että sydän hyppää kurkkuun. Eikö olisikin kiva, että portaiden kipuaminen ylimpään kerrokseen ei olisikaan enää se päivän kovin urheilusuoritus.

Salille meno jännittää.

Muistan kun itse menin vuosia sitten ensimmäistä kertaa punttisalille. Mietin mielessäni, että mitähän minä täällä keksin. Tuntui, että kaikki muskeli-ihmiset tuijottavat ja nauravat minulle. Mitä tuokin tuokin täällä tekee? Nyt vanhempana (toivottavasti myös viisaampana) olen melkein sata varma, ettei ketään kiinnostanut minun touhuilut, mutta tiedän että se tuntuu siltä. Koko maailma pysähtyy ja keskittyy katsomaan sinua siellä kuntosalilla ja vain odottaa kun mokaat.

Aloitin yritystoimintani tekemällä kotikäyntejä asiakkaiden luokse. Nämä tyypit olivat juuri sellaisia, joita ei olisi saanut kirveelläkään kuntosalille. Siellä omassa olohuoneessa nämä asiakkaat saivat älyttömän hienoja tuloksia. Ja näiden treenisessioiden jälkeen nämä salivihaajat ovat uskaltautuneet punttikselle. Miksi? Heillä on tarkat ohjeet ja tieto, mitä siellä salilla voi tehdä. Heillä on valmentajan tuki taustalla. He tietävät, että vaikka ei menisi ykkösellä maaliin, niin aina voi yrittää uudelleen.

Nyt jaan samalla teemalla ilosanomaa Lupaus studiolla. Meille on valmennuksessa varattu ihana treenihuone, jossa saamme olla aivan rauhassa. Siellä saa mokata ihan luvan kanssa. Opetan juuri sinun tarpeisiin soveltuvat treeniohjelmat, jotta saat vietyä ne kivuttomasti käytäntöön. Joko siellä omassa olohuoneessa tai kuntosalilla.

Kaikki ovat joskus aloittelijoita

Liikunnan ei aina tarvitse olla järjetöntä rääkkiä, ollakseen kehittävää. Se voi olla välillä, kuten asiakkailleni sanon “satujumppaa.” Kaikki ovat olleet joskus aloittelijoita. Toisiin vertailu ei kannata. Usein siitä tulee vain paha mieli. Ota positiivinen asenne ja päätä, että sinä opit tämän. Et ehkä tänään, etkä viikon päästä , mutta ajan kanssa sinä opit.

Usein ihmisillä on tapana lähteä mopolla moottoritielle. Jos olet ollut vuosia liikkumatta, ei ehkä voida olettaa, että lähdetään vetämään samalla treeniohjelmalla kuin sama kaveri, joka on liikkunut aktiivisesti koko ikänsä. Joten ensiksi pitää hyväksyä lähtötilanne ja antaa kropalle ja mielelle aikaa ottaa uutta ärsykettä vastaan. Hiljaa hyvää tulee.

Madalletaan liikkumisen kynnystä ja hyväksytään faktat. Älä rankaise kroppaasi, vaan huolla sitä. Kehomme pystyy uskomattomiin asioihin, mutta ne vaativat aikaa. Se vaatii malttia ja perusasioiden ymmärrystä. Eihän uutta vierasta kieltäkään opi päivässä. Toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja, mutta pieniin osiin pilkottuna.

Minun tavoitteenani on saada sinut pitämään liikunnasta. Saamaan se osaksi arkea. Eikä niin, että koko elämä pyörii sen ympärillä aina muutaman kuukauden kerrallaan ja sitten se jää. Liikunnasta tulisi tulla hyvä olo. Se voi olla raskasta, muttei ylitsepääsemätöntä. Sen tulisi kehittää sinua, ei romuttaa. Liikunnan tulisi tuoda sinulle itsevarmuutta ja iloa. Anna minun auttaa sinut alkuun! 


Ole yhteydessä noora@hyvinvointistudiolupaus.fi niin kutsun sinut käymään LUPAUS- studiolla ja keskustelemaan kanssani. Tämä käynti on sinulle täysin maksuton. Tärkeää vain on, että rohkaistut tekemään sen ensimmäisen askeleen ja ottamaan minuun yhteyttä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *