2Baby äiti-vauvajumppa!

Jo useamman vuoden ajan minulla on ollut upea tilaisuus ja etuoikeus päästä ohjaamaan äiti-vauvajumppaa. Aluksi  Babybickinä, kun omat lapset (nyt 5v ja 8v) olivat pieniä. Viimeisten kolmen vuoden aikana olen saanut ohjata ja myös suunnitella Bailamaman kehittämää 2baby äiti-vauvatuntia.

shutterstock_626598533

Tunneilla on ollut mukana jo 2kk ikäisiä pienokaisia kuin myös jo vuoden ikää lähestyviä taaperoita. On siellä mukana ollut lähes 1,5v neitokainenkin.

Tunneilla on aina liikuttu rennolla otteella ja hyvällä fiiliksellä, jokainen omaa kehoa kuunnellen sekä vauvan tahtisesti. Näin myös jatkossakin. Ei ole katastrofi, jos rytmit eivät ole ihan hallussa tai ”puklut” kuorruttavat jumppavaatteet. Vaipat vaihdetaan kun sille tarve ja nälän yllättäessä voi hyvin ottaa tankkaustauon kesken tunnin.

On synnytyksestä kulunut aikaa enemmän tai vähemmän, 2baby-tunti toimii juuri teille! Nämä yhteiset hetket ovat tärkeitä ja ihanat muistot kulkevat mukana vuosienkin jälkeen. Itse muistelen omien lasten kanssa jumppia suurella lämmöllä ja haikeudellakin. Onhan mun vauvat jo aika isoja, vaikka mullehan ne on aina omia vauvoja.

Miksi sitten juuri 2baby-tunnille?

Äidit saavat sopivassa määrin reipasta, palauttavaa ja hiljalleen kuntoakin kohottavaa liikuntaa. Tunnilla tulee varmasti lämmin – ovathan nuo omat vauvat sopivia ja toimivia ”kahvakuulia” samalla. Kehoa vahvistetaan sopivassa määrin erilaisin aerobisin, tasapaino-ja liikkuvuus osioin sekä lihaskuntoliikkein, unohtamatta meidän naisten tärkeimpiä lihaksia – Venusta eli lantionpohjaa. Tuntiin kuuluu aina Squueze- supertreeniosio, jonka aikana vahvistetaan lantionpohjan lihaksia. Tässäkin vauvat ovat mukana, isommat parhaimmillaan kömpien äitien yli tai tutkaillen ympäristöään tai jumppakavereita, pienemmät joko pötkötellen tai jalkakeinuissa keinutellen.

Tunnilla eri asennot ja otteet sekä musiikin tuoma rytmi liikkeineen tukevat vauvan alati muuttuvaa motorista kehitystä ja vahvistavat äidin ja vauvan välistä suhdetta sekä varhaisia vuorovaikutussuhteita.

Kokemukset yhteisistä jumppahetkistä on ollut niin äideille kuin myös ohjaajalle ikimuistoisia hetkiä. On mahtava nähdä, miten vuorovaikutus suhteet muuttuneet ja kasvaneet, äitien kunnon kehitys ja synnytyksestä palautuminen alkanut ja onnistunut. Lasten fysioterapeuttina on ollut ilo silmälle huomata kuinka vauvoista kasvaa taaperoita, miten motoriset taidot kehittyneet ja ujoista pienistä kasvaneet rohkeita, tarkkaavaisia ja ympäristöä tutkivia lapsukaisia!

Tule mukaan – klikkaa tästä!!

Ryhmä 1 aloittaa tammikuussa tiistaina 16.1.2018

Tapaamiset tiistaisin klo. 10.00-11.00 Hyvinvointistudio Lupauksella

16.1., 23.1., 30.1. ja 6.2. (4 kertaa)

Ryhmään otetaan max. 8 perhettä

 

– Anne Riihonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *