LUPAUS ja Naisten Pankki yhteistyöhön jotta Zenanilla olisi edessään parempi tulevaisuus

riinajazenani2

Hyvin, hyvin iloisena ja mielissäni kerron teille uudesta yhteistyökumppanistamme, Naisten Pankista. Yhdessä Naisten Pankin kanssa autamme naisia siellä, missä apua tarvitaan ja maissa, missä asiat eivät itsestäänselvästi ole yhtä hyvin kuin meillä Suomessa.

 

 

Miksi lähdemme mukaan hyväntekeväisyystyöhön

Vastaan tähän, että miksi ei? Koska meillä on mahdollisuus auttaa, me autamme ja teemme sen ilolla. Jo suhteellisen pienellä summalla saamme naiselle ammatin (30e) tai tytölle koulutuksen mahdollistavan stipendin (25e) ja jos nämä summat tuntuvat suurilta, yhdessä meissä on voimaa ja jokainen voi lähteä mukaan juuri sillä summalla, joka itselle sopii. Tai olla lähtemättä, sekin on ok.

 

Oma hyväntekeväisyystaustani

Asuessani Etelä-Afrikassa työskentelin slummissa ja tulin kutsutuksi vanhemman naisen kotiin, joka omissa länsimaisen ihmisen silmissäni oli peltihökkerö, missä ei ollut mitään. Nainen kertoi, että joka päivä hän valmistaa suuren kattilallisen keittoa ja jakaa sitä vähempiosaisille, koska hänellä itsellään ovat asiat paremmin. Tämä pysäytti. Etelä-Afrikassa, vaikka yksi maailman vaarallisimpia maita onkin ja kännykän vuoksi saatetaan jopa tappaa, olen silti tavannut ystävällisimmät ihmiset, mitä missään muualla.

Jo pelkästään Etelä-Afrikassa, slummissa näki paljon perheitä, joiden perhemalli oli jokin muu kuin äiti, isä ja lapset. HIV positiivisten määrä on jopa lähes 50% tietyissä väestöryhmissä, suurimpia nuorissa aikuisissa, jonka seurauksena oli paljon perheitä, joissa oli lapset + isovanhempi tai pelkät lapset, joista isoin pyrki huolehtimaan usein isosta joukosta pienempiä. Näissä tilanteissa on ymmärrettävää, että esim. koulunkäynti tai ammatin hankkiminen eivät ole itsestäänselvyyksiä. Asuessani Etelä-Afrikassa, pystyin auttamaan hands on lapsia slummissa ja nyt täältä Suomesta käsin on upeaa pystyä auttamaan Naisten Pankin kanssa yhdessä tarjoamalla naisille mahdollisuuksia päästä irti köyhyyskierteestä ja usein parhaiten se tapahtuu koulunkäynnin ja opiskelun avulla.

 

walmerkids

 

Tapaus Zenani, Walmer Township, Port Elizabeth, Eastern Cape, Etelä-Afrikka

Työskentelin slummissa (Township) Homework Clubilla, jonka tavoite oli pitää lapset kiinni järkevässä tekemisessä koulun jälkeen ja iltaisin ja saada heidät harrastamaan muutakin kuin niitä perinteisiä slummin tekemisiä: viinaa ja seksiä. Lisäksi joka viikko käsittelimme meille länsimaisille itsestäänselvyyksiä, mutta kestävän elämän kannalta tärkeitä asioita, mm. rahan käyttöä ja tyttöjen kanssa sitä, millaista kohtelua heidän tulee sietää, mikä on ok ja mikä ei.

Yksi suosikkioppilaistani oli Zenani (ylimmässä kuvassa kanssani), joka oli kerrassaan valloittava tyttö, jonka asenne oli eteenpäinpyrkivä ja motivaatio koulutusta kohtaan ja parempaan oli kova. Autoin Zenania konkreettisesti tekemällä läksyjä hänen kanssaan ja nyt omistan tämän hankkeemme kaikille muille Zenaneille, jotka apua tarvitsevat ja siitä hyötyvät ja joita meillä on mahdollisuus auttaa. Nämä omat tosielämän kokemukseni ovat varmasti jättäneet jälkensä minuun ja syventäneet auttamisenhaluani, tehneet asiasta tärkeän minulle.

Meillä jokaisella on omia motivaattoreita ja on upeaa tunnistaa omiansa, sillä silloin on mahdollista tehdä asioita sydämestä käsin ja saada tyydytystä, millaista voi olla hankala kokea muuten. Lähtiessäni yrittäjäksi luovuin mm. kuukausipalkasta, tulevaisuuden selkeydestä ja varmuudesta ja säännöllisistä työajoista. Mutta sain tilalle jotain minulle arvokkaampaa: sain vapauden päättää mitä työtä ja millä tavalla teen sekä keiden kanssa. Sain vapauden käyttää lahjani sellaiseen, joka tuottaa hyvää, hieman isompaa hyvää, näin ainakin koen ja se on minulle paljon varmuutta arvokkaampaa.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_350d

Mukaan auttamaan

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi auttamaan kanssamme ja tarjoamaan mahdollisimman monelle tytölle ja naiselle mahdollisuus parempaan, LUPAUS paremmasta.

Auttaminen on hyvin helppoa, sillä olemme luoneet Naisten Pankin sivuilla meille oman keräyksen, jonne voit käydä muutamalla klikkauksella lahjoittamassa juuri sellaisen summan, kuin itsestä sopivalta tuntuu. Kaikki merkitsee ja kiitän henkilökohtaisesti sydämestäni jokaista lahjoittajaa!

Naisten Pankki on tukenut yli 25 000 naista 14 kehitysmaassa 8 vuoden aikana kestävän toimeentulon alkuun. Lisätietoa Naisten Pankin toiminnasta, auttamisesta ja avun perillemenosta löytyy heidän nettisivuiltansa.

Naisten Pankin tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisten työtä köyhyyden voittamiseksi ja tässä tavoitteessa olemme osaltamme ilolla mukana, toivottavasti sinäkin!

Kampanjamme löydät täältä: LUPAUS paremmasta!

 

walmerkidsandme

<3 Riina

PS. Kaikki kuvat ovat omiani, kuvauspaikka: Walmer Township, Port Elizabeth.

 

“Jos riisi kasvaa hyvin, se on hedelmällisen maaperän ansiota. Jos perhe voi hyvin, se on naisen ansiota.”
– Kambodzalainen sananlasku

Naisten Pankki_logo_suomi_preview

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *