Asiakastarina: Ville-Veikko ja -15kg, katso video!

VVTämän uskomattoman muodonmuutoksen toivomme tsemppaavan kaikkia muitakin ottamaan hyvinvointinsa omiin käsiinsä ja antamaan itselleen lupauksen terveemmästä elämästä! Sillä aina on mahdollista vaikuttaa ja joka päivä on hyvä päivä aloittaa!

Ville-Veikko on ollut asiakkaamme jo reilun vuoden ajan. Lähtötilanne oli melko surkea, sillä mies kärsi toistuvista, selkävaivoista johtuvista sairauslomista ja onnistuneen selkäleikkauksen jälkeen hetkellinen hyvä olo oli taas alkanut huonontua ja kivut palata.

Kivuilla oli Ville-Veikon elämään suuri vaikutus, sillä ne sekä niistä johtuvat asiat, mm. istumisen mahdottomuus, liikkumisen vaikeus ja normaalien, arkisten asioiden hankaloituminen olivat läsnä kaikkialla ja koko ajan.

“Selkäkivut vaikuttivat työntekoon, vapaa-aikaan, ihan kaikkeen!”

Kun tapasimme ensimmäisen kerran, Ville-Veikon selkä oli niin kipeä, ettei hän pystynyt edes istumaan, saatikka suostunut kokeilemaan korjaavia harjoituksia, joita olisin niin mielelläni hänelle halunnut antaa tilanteen välittömäksi helpottamiseksi. Ennen niin urheilulliselle miehelle tilanne oli kestämätön. Hän oli vihainen, pettynyt aiempaan kuntoutukseensa ja luonnollisesti tästä johtuen ennakkoluuloinen.

Onneksi hän kuitenkin uskalsi aloittaa, luottamus minuun ja osaamiseeni, kuten myös valoisampaan tulevaisuuteen rakentui vähitellen, eikä miestä enää tunnista samaksi – vuoteen on mahtunut asioita, jotka tuntuivat alkuun vain kaukaisilta haaveilta, kuten laitesukellusta, laskettelua, pitkiä lentomatkoja joiden jälkeen ei olekaan enää melkein halvaantunut, ja tietysti sitä arkea, istumista neuvotteluissa, automatkoja ympäri Suomea, pitkiä työpäiviä, remonttihommia.

Oma taustani omien selkäongelmieni, jotka ovat olleet hyvin vastaavia, kuntouttamisessa, on ilman muuta auttanut asiaa. On aivan mieletöntä kuinka paljon näinkin haastaviin, traumaperäisiin vaivoihin voi vaikuttaa oikeanlaisella kuntoutuksella. Selän traumojen kuntoutus on yksi vaikeaimpia haasteita, sillä alkuperäinen kipu, venytys ja oikeellinen treeni tuntuvat samalta. Tässä tarvitaan ennenkaikkea vahvaa osaamista valmentajalta sekä uskoa valmennettavalta. Tällainen henkilö ei välttämättä hyödy ryhmäliikunnasta, perusliikkeistä kuntosalilla, voimistavista ja kiinteyttävistä nettitreeneistä tai juoksulenkeistä, vaan päinvastoin. Tämä onkin usein ongelma: Selkäkipujen kanssa kamppailevaa kehotetaan käytännöllisesti aina, kaikkien tahojen toimesta, treenaamaan, vaikkapa ihan painonpudotusmielessä, ja kun hän tekee niin, esimerkiksi hyväkuntoisen näköisen kaverinsa treeniohjelmalla, hän yleensä satuttaa selkänsä ja ongelma kertautuu. Tällainen tilanne on omiaan viemään taistelutahdon ja tottakai myös tuomaan mukanaan luovuttamiseen usein liittyvät muut niinkutsutut paheet, välinpitämättömyyttä muiden elintapojen suhteen.

Selkäkipua on helppo käyttää tekosyynä, joka se joko on tai ei ole – tottakai ihminen väistää kipua, oli se sitten todellista tai pelkkä mahdollisuus. Kivun varjoon voi piiloutua loppuelämäkseen.

Mutta Ville-Veikko valitsi toisin, ja kuten hän toteaakin, “On hyvä ja energinen fiilis. Olen valmis panostamaan omaan treeniin osaavan Personal Trainerin kanssa vaikka koko loppuelämäni, terveys ja kivuttomuus ovat ehdottomasti sen arvoisia!”

 

Sara Nevalainen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *