Raikas tuorepuuro kookosmaitoon

tuorepuuro_kookosmaitoonTuorepuurolla aloitat aamun raikkaasti ja terveellisesti. Se on helppo ja nopea valmistaa edellisenä iltana jääkaappiin, jolloin aamulla on valmis maukas, monipuolinen aamiainen, joka pitää nälän loitolla pitkään.

Tuorepuuron ravintoarvot ovat erittäin hyvät. Lisäksi kaikki kypsennyksessä tuhoutuvat vitamiinit ja hivenaineet ovat tuorepuurossa hyvässä tallessa. Reseptiä on helppo muokata käyttämällä erilaisia siemeniä, pähkinöitä, hiutaleita tms omien mieltymysten mukaan. Erilaiset marjat ja hedelmät tuovat myös mukavaa vaihtelua ja makeutta voi säädellä hunajan määrällä.

 

Valmistusohje

1dl vadelmia

2 rkl luomukaurahiutaleita

1 rkl kaura- tai muita leseitä

1 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl auringonkukansiemeniä

1 rkl pinjansiemeniä

0,5-1 rkl kurpitsansiemeniä

0,5-1 rkl chiasiemeniä

1 dl kookoskermaa tai -maitoa

1 dl vettä

Hunajaa oman maun mukaan

Päälle kookoslastuja, gojimarjoja ja chiasiemeniä, banaania, marjoja oman fiiliksen ja mieltymysten mukaan.

 

Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon kookoskerma / -maito ja vesi. Sekoita joukkoon 1/3 dl vadelmia. Laita puuro jääkaappiin edellisenä iltana ja nauti valmis puuro aamulla. Koristele vadelmilla, kookoslastuilla, gojimarjoilla ja chiasiemenillä.

Tämä ohje ei sisällä pähkinöitä, mutta voit vaihtaa esim. pinjansiemenet ja kurpitsansiemenet pekaanipähkinöihin ja parapähkinöihin.

Testaa ja nauti!

 

<3 Riina